Tyypillinen suomalainen verityö?

Suomalainen tappaa, useammin kuin eurooppalaiset yleensä. Useimmiten humalassa ja millä tahansa aseella jonka käsiinsä saa. Aika usein ampuma-aseella. Ensin vaimon tai tyttöystävän, sitten lapset ja muut paikalle sattuneet ja lopulta itsensä. Että sikäli ei tämänpäiväisessä ollut mitään uutta.

Vaikka tappaja on useimmiten uhrin tuttu ja motiivitkin, niin kuitenkin monituhatkertainen murhamies on lähes kaikille tuttu. Viina ja tupakka tappavat yhdessä 7-8000 ihmistä vuodessa, mutta näiden aseita ei haluta vähentää.

Suurin tappaja, monimiljoonainen murhamies 30 000 lapsenkin päivittäinen tappaja on kuitenkin välinpitämättömyys. Ei se ahneus, vaan se että annamme ahneuden määrätä miten yhteiskuntaa rakennetaan, tai oikeastaan tuhotaan. Jo aikoja sitten ihmiskunnalla on ollut varaa ruokkia jokainen maapallon ihminen. Vain tahto on puuttunut.

Välittäkää toisistanne. Oikeasti. Tulevana vuonnakin.

2 kommenttia artikkeliin “Tyypillinen suomalainen verityö?”
  1. Hieno kirjoitus ja kannanotto, Pekka.

    Parempaa uutta vuotta!

    Susanna

  2. avatar Jari Ranne sanoo:

    Juuri noin. Vakavaa mietittävää. Mutta minkälaista välittämistä käytännössä tarvitaan mainitsemissasi asioissa? Minkälainen välittäminen on vaikuttavaa?

Jätä kommentti

css.php